Bilo gdje, bilo kada

Sa Speedminton® opremom, možete igrati bilo gdje i bilo kada! Sve što trebate je dva reketa i Speeder®. Speeder® je posebno dizajniran za igranje vani, uz vjetar snage 4 i uz stabilnu putanju leta do 30 metara. Nema ograničenja za vas: možete igrati u parku, na ulici ili u dvorištu - zabava je zajamčena. Nema mreže i uz noćni Speeder® (NIGHT Speeder) možete igrati čak i noću.

Za one koji se žele natjecati, dizajnirali smo jednostavan teren (Easy Court). Dva kvadrata od 5,5 m (prostori za igranje) postavljaju se u nekoliko sekundi na udaljenosti od 12.8 m - tereni vas čekaju!

Prvi dojam o igri dobiti ćete gledajući video na desnoj strani.

Speedminton® Priručnik za brzi početak

1. Započnite udaranjem speedera za zabavu (crveno tijelo, žuti vrh).

2. Udaljenost između vas i protivnika bi trebala biti oho 5m.

3. Servis mora biti u razini struka.

4. Kada se naviknete na Speeder®, povećajte udaljenost od vašeg partnera na 10 m.

5. Sada prijeđite na speeder za natjecanje TM (žuto tijelo, crveni vrh). Udaljenost između vas i protivnika trebala bi biti 12-15m.

6. U slučaju da puše vjetar stavite prsten za vjetar preko vrha Speeder®.

7. Stvarno vam se sviđa igra? Tada nabavite linije za teren (dva kvadrata od 5,5 m na udaljenosti od 12,8 m).

8. Želite igrati noću? Koristite speeder za noć (žuto tijelo, transparentan vrh) i umetnite jedno speed svjetlo. Izvadite speed svjetlo i čvrsto ga gurnite u vrh loptice i spremni ste za igru. Zabavite se od sumraka do zore.

Pravila Crossminton

Igra

Meč 
Set završava kada jedan igrač dosegne 16 bodova. Ako je rezultat 15 ili više, set se nastavlja dok jedan igrač ne ostvari dva boda prednosti.Meč se sastoji od tri pobjede (od pet setova).

Servis

Igrači se dogovaraju koji će igrač prvi servirati. Servis se mijenja nakon tri serve. Svaka serva se broji. Ako je rezultat izjednačen 15:15, serva se mijenja nakon svakog boda. Servira se iz servisne zone terena. Speeder® ispustite iz razine kukova i pogodite ga u njegovom padu. Gubitnička strana uvijek ima prvi servis u sljedećoj igri.

Bodovanje

Bodovi su, akoSpeeder® padne na zemlju. Linije su dio igre. Tijelo hitovi se broje kao točku.

Promjena strana

Igrači mijenjaju strane nakon svake igre. Ako treća igra ( tiebreak ) postaje nužno, igrači mijenjaju strane svakih 6 igrao bodova.

Službena pravila turnira

Ovdje možete naći službena pravila turnira Međunarodne Crossminton Organizacije (ICO).

ICO